• FSSC 22000 cert.
  • Gescheiden afvullen i.v.m. allergenen
  • Hoogste kwaliteit
  • Al vanaf 10.000 stuks

Kruiden afvullen

Kruiden laten afvullen voor verkoop of opslag? Het laten verpakken van kruiden zorgt ervoor dat de specerijen langer vers en houdbaar zijn, maar zorgt er ook voor dat ze gemakkelijk op te slaan zijn. Wij bieden de mogelijkheid om de specerijen te verpakken in verschillende soorten verpakkingen. Denk hierbij aan sachets, stickpacks en potten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag gerust meer informatie of een vrijblijvende offerte aan. We denken graag met u mee.

Offerte aanvragen Contact

Kruiden laten afvullen

Het afvullen van kruiden houdt in dat je gedroogde specerijen verpakt in speciale containers of zakjes om ze te beschermen tegen externe invloeden zoals lucht, vocht en licht. Dit helpt de specerijen langer vers en smaakvol te houden, maar beschermt de specerijen ook tegen contaminatie. Dit houdt in dat de specerijen vrij blijven van ongewenste stoffen zoals insecten, stof en andere verontreinigingen. Ten slotte zorgt het verpakken van kruiden voor gemak. Specerijen die verpakt zijn zijn immers veel gemakkelijker te gebruiken tijdens het koken én gemakkelijk te organiseren in de keuken.

Kruiden afvullen: het afvulproces

We maken bij het verpakken van kruiden gebruik van geavanceerde machines en technologieën. Op deze manier zorgen we ervoor dat de specerijen effectief en hygiënisch afgevuld worden. Bij het afvullen van specerijen maken we gebruik van een tweetal technieken: vacuüm afvullen en inert gas afvullen.

Vacuüm afvullen

Dit is een geavanceerde verpakkingstechniek die bijzonder geschikt is voor kruiden. Wanneer kruiden in een verpakking worden geplaatst, wordt met behulp van speciale machines alle lucht uit de verpakking gezogen. Door de afwezigheid van lucht kunnen bacteriën en schimmels die zuurstof nodig hebben om te groeien, zich niet ontwikkelen. Na het verwijderen van de lucht wordt de verpakking hermetisch verzegeld, wat verder bijdraagt aan het behoud van de kwaliteit. Dit proces garandeert niet alleen maximale versheid maar verlengt ook aanzienlijk de houdbaarheid van de kruiden.

Verpakkingsbedrijf Voedingsindustrie
Macropack Verpakkingsbedrijf

Inert gas afvullen

Deze methode van verpakken is een innovatieve oplossing voor het behoud van de versheid van gevoelige kruiden. Bij dit proces worden kruiden in een verpakking geplaatst en vervolgens wordt de lucht vervangen door een inert gas zoals stikstof of argon. Deze gassen zijn volkomen veilig en reageren niet met de inhoud. Door zuurstof te verdringen wordt oxidatie voorkomen, wat de voornaamste oorzaak is van smaakverlies en verkleuring bij kruiden. Bovendien biedt deze methode een extra beschermingslaag tegen externe factoren, waardoo de specerijenlanger hun oorspronkelijke textuur en aroma behouden, zelfs na opening van de verpakking.

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van specerijen tot zaden en tabletten

We bieden de mogelijkheid om producten te verpakken in verschillende soorten verpakkingen zoals sachets, stickpacks, potten, voorgevormde zakken en potten. Bij Macropack kunt u niet alleen terecht voor het afvullen van kruiden, maar ook voor:

  • Poeders
  • Vloeistoffen
  • Granulaten
  • Stukgoederen
  • Tabletten
  • Capsules

Waarom kruiden laten afvullen door Macropack?

Copacker Macropack is door de verschillende verpakkingslijnen die door de jaren heen zijn gemoderniseerd een toonaangevende loonverpakker geworden die zich hiermee onderscheidt. De grote verscheidenheid op het gebied van verpakken maakt het dat Macropack steeds weer de grenzen opzoekt van het verpakken. Daarnaast staat dit in combinatie met hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit ervoor dat Macropack uw de beste verpakkingsmogelijkheden aanbiedt.

Geïnteresseerd in het afvullen van kruiden?

Wilt u meer weten over het afvullen van kruiden, of het afvullen van zaden of vloeistoffen? Vraag dan nu een offerte aan of maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. U kunt contact opnemen door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, vervolgens komen we zo snel mogelijk weer bij u terug met meer informatie. Of neem contact op door een e-mail te sturen naar e-mail of te bellen naar +31 341 370 314. We denken graag met u mee.

Benieuwd naar onze verpakkingen?

Call Now Button