• FSSC 22000 cert.
  • Gescheiden afvullen i.v.m. allergenen
  • Hoogste kwaliteit
  • Al vanaf 10.000 stuks

Stazakken

Stazakken nodig, bijvoorbeeld van plastic, kraftpapier of aluminium? Een stazak is een verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken van allerlei soorten producten uit onder andere de voedingsindustrie. Dit verpakkingsmateriaal is populair omdat het dankzij de voorgevormde bodem rechtop blijft staan en producten perfect vers houdt. Stazakken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en uitvoeringen en kunnen indien gewenst worden afgevuld. Vraag een offerte aan of neem contact op voor meer informatie.

Offerte aanvragen Contact

Wat zijn stazakken?

Stazakken worden ook wel stand-up pouches of doypacks genoemd en worden steeds populairder. De (transparante) zakken blijven door hun voorgevormde bodem namelijk rechtop staan, iets wat zowel verkopers als klanten ideaal vinden. Ze zijn populair in de voedingsindustrie en andere sectoren vanwege hun efficiëntie en veelzijdigheid. Stazakken zijn gemaakt van lagen beschermende materialen die zorgen voor duurzaamheid en de inhoud vers houden.

Ze zijn licht van gewicht, wat zowel opslag als transport vergemakkelijkt. Door hun aantrekkelijke ontwerp op de schappen trekken ze gemakkelijk de aandacht van consumenten. Verschillende producten zoals poeders, vloeistoffen of granulaten zijn zeer geschikt om te worden verpakt in een stazak.

Wat zijn de voordelen van stazakken?

De trend in de verpakkingsindustrie is gebruik te maken van lichtere en sterkere milieuvriendelijke verpakkingen. Kartonnen en blikken verpakkingen worden vervangen door zogenoemde stazakken. Stazakken nemen minder ruimte in en voor de productie zijn minder grondstoffen nodig. Ook in volume besparen stazakken veel ruimte.

Een stazak is opgebouwd uit een meerlaags dun laminaat en behoeft weinig grondstoffen, iets dat op zijn beurt minder milieubelasting veroorzaakt. Dit zijn slechts een paar van de reden waarom onze klanten kiezen voor onze stazakken. Door de uitstekende eigenschappen zijn stazakken zeer geschikt als verpakking voor vloeistoffen, vaste stoffen, koffie, poeders, sauzen, pillen, capsules, tabletten, verf, alcoholhoudende producten, lijmen en meer.

Verschillende materialen en uitvoeringen

Stazakken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en uitvoeringen. Bij het selecteren van de juiste staande stazakken kunt u kijken naar de verschillende materialen (kraftpapier, plastic, aluminium), modellen, kleuren (transparant, mat) en uitvoeringen (met zipper, venster). Welk materiaal het best is, is afhankelijk van het product waarmee de stazakken afgevuld worden.

Zo is een stazak van aluminium zeer geschikt wanneer je de producten optimaal wil beschermen, onder andere tegen UV-straling. Zakken van kraftpapier zijn daarentegen populair omdat ze een eco-uitstraling hebben en het mogelijk is om direct op de zak te schrijven. Plastic stazakken zijn geschikt voor het verpakken van verschillende soorten producten en zorgen ervoor dat het soort product en de hoeveelheid in de verpakking goed zichtbaar is.

Verpakkingsbedrijf Voedingsindustrie
Macropack Verpakkingsbedrijf

Verschillende soorten stazakken, verpakkingen, sachets en stickpacks

Bij Macropack kunt u terecht voor verschillende soorten verpakkingen. Ook sachets en stickpacks behoren hier tot de mogelijkheden. Sachets zijn eenvoudige en voordelige portie-, eenpersoons- of promotionele verpakkingen. Stickpacks zijn langwerpige, folie- of papieren zakjes en zijn ideaal voor kleine hoeveelheden levensmiddelen.

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Welke stazakken heb ik nodig?

We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt welk soort stazakken het best passen bij het product. Welke stazak de beste optie is, is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij niet alleen aan de inhoud van de zak, maar ook aan de houdbaarheid. Voor producten die lang bewaard moeten blijven, is een materiaal zoals aluminium bijvoorbeeld het meest geschikt.

Vindt u het belangrijk dat consumenten in bijvoorbeeld de supermarkt kunnen zien hoe het product er uit ziet? In dat geval is een doorzichtige stazak van plastic ideaal. Wanneer duurzaamheid hoog in het vaandel staat is een recyclebaar materiaal of een materiaal met een lagere ecologische voetafdruk wellicht het beste verpakkingsmateriaal. Omdat er veel mogelijkheden zijn, raden we aan om contact op te nemen. We denken graag met u mee.

Geïnteresseerd in het verpakken in een stazak?

Wilt u meer weten over het afvullen van een stazak? Maak een afspraak voor het bespreken van de mogelijkheden van stazakken of vraag direct een offerte aan. Wanneer u een vraag heeft of advies wenst bij het aanschaffen van de meest geschikte stazakken kunt u bellen naar +31 341 370 314 of uw vraag en contactgegevens achterlaten in het contactformulier, vervolgens komen we zo snel mogelijk weer bij u terug.

Wat zijn stazakken?

Stazakken zijn verpakkingen die door een voorgevormde bodem rechtop blijven staan. Een kenmerk van stazakken is dat deze van duurzaam materiaal gemaakt zijn. Doordat deze verpakking vloeistoffen kunnen opslaan, is deze verpakking een populaire optie bij het afvullen van vloeistoffen.

Voor welke stazakken moet ik kiezen?

Dat hangt af van het product dat u wilt verpakken. Doordat stazakken geschikt zijn voor vloeibare en vaste producten, zijn de meeste stazakken geschikt voor uw producten. Bekijk hiervoor de beste optie bij een co-packing bedrijf.

Waar kan ik stazakken voor gebruiken?

U kunt stazakken gebruiken voor vloeibare, vaste en poedervorm producten. Bij het loonverpakken van uw product is het dus altijd mogelijk om de juiste stazak te vinden. Vraag naar de mogelijkheden om de beste stazak te vinden.

Zijn stazakken voedselveilig?

Ja, stazakken zijn voedselveilig. Daarom zijn de stazakken uitermate geschikt voor het vervoeren van voedsel. Door de diensten van een professionele loonafvuller te gebruiken weet u zeker dat het voedsel op een veilige manier verpakt wordt.

Benieuwd naar onze verpakkingen?

Call Now Button